Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse
Allting började egentligen natten till lördagen den 4 februari. Jag hade så extrema värkar i ländryggen och buken, skulle gå på toaletten men inte gick det, kunde inte sitta still för det gjorde så ont. Gick runt lite och tänkte att värkarna skulle gå över, det är ju liksom en månad kvar tills jag ska föda, eller det beräknade datumet. Efter ett tag så gick jag och la mig, försökte sova och tror att jag somnade till men vaknade inte så långt därefter och då kunde jag verkligen inte ligga stilla i sängen längre. På morgonen där så berättade jag för Martin min hemska natt och att jag fortfarande hade ont, och eftersom jag hade så ont så fick jag ta och smörja in mig med en olja som jag blev tipsad om, och det var HUR skönt som helst ska jag säga er, men det varade inte länge, jag fick snabbt lika ont igen. Så vi klädde på oss ytterkläderna och tog oss en promenad och det hjälpte men bara för stunden. Testade med ett bad och det var skönt men inte varade det länge det heller.
Martins mamma sa åt mig att ringa in till förlossningen eftersom jag hade ju så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen så sagt och gjort, jag ringde dit, fick prata med en barnmorska och så berättade jag om mina värkar och hur jag inte kunde liksom röra mig på samma sätt som förut. Hon sa åt oss att komma in så att vi skulle se att allt såg bra ut. Så, älsklingen och jag tog bilen till Huddinge sjukhus och sen så blev vi bemött av en trevlig barnmorska som ville ta urinprov och sedan satte en ctg på mig. Hon såg mina värkar men det var inte så mycket att hurra för, det var för oregelbundet och det var ingenting, så blev undersökt och jag var inte alls långt ifrån att ha öppnat mig 1 cm. Vi blev hemskickade med pencelin som jag skulle ta för att förebygga en urinvägsinfektion.
Söndag den 5 februari hade jag lika ont igen så det blev bara att åka in igen blev undersökt och sedan gjorde vi ett UL för att se om det var nåt, men nej inte det, fick åka hem med extrema värkar.
Onsdagen den 8/2 så hade jag tid till mvc, jag berättade om hur jag hade det och hur jag har fått åka in och ut pga mina värkar och fick även göra ett till urinprov för att se ifall det var nåt. Men inte var det de, så Ulrika min barnmorska tyckte det var konstigt att dom ens hade skrivit ut ett receptbelagt pencelin till mig.
Dagarna gick och mina värkar kom och gick, men ingenting jag kunde göra något åt. Så jag fick leva med det.
Tisdag den 14 så var det dags för ännu ett besök till mvc då följde också älsklingen min med för att se vad de säger, jag hade fortfarande ont och det berättade jag så Ulrika ringde till specialistmödravården för att jag skulle få en tidigare tid än 1 mars. Så redan dagen efter så fick jag komma dit. Skönt det säger jag bara.
Onsdag den 15 vi åkte in till Huddinge sjukhus där spec.mvc ligger och där blir jag satt med en ctg kurva och mina värkar var ju som vanligt oregelbundna, blev undersökt också av en läkare och det visade sig att jag hade öppnat mig hela 2 cm! SKÖNT att mitt onda faktiskt hade givit något. Vi blev dock hemskickade eftersom det inte var något de kunde göra.
Nu började det..
04.00 den 20 så gick vattnet. Jag och Martin låg och sov och sen vaknade jag av ett plötsligt ryck, det rann längst mina ben och det slutade aldrig. Jag trodde ärligt att jag hade kissat på mig men inte det, det var verkligen vattnet. En fors. Så jag väckte Martin och berättade att mitt vatten hade gått och att jag inte visste vad jag skulle göra, alltså paniken som kom då, kan inte beskriva den känslan. Fick i alla fall upp honom och han skyndade sig att packa grejerna vi skulle ha med oss och sedan sprang jag upp till mamma och berättade vad som hade hänt, det var bara att ringa förlossningen och även berätta för dom att mitt vatten hade gått. Jag blev tillsagd att komma in på en kontroll och så åkte vi. Väl när vi kom in till förlossningen så möttes vi av en trevlig barnmorska som hette Lotte och hon hjälpte oss att komma till rätta, hon pratade med oss och sedan satte hon en ctg på mig för att se ifall jag hade fått några värkar. Eftersom jag inte hade det så blev vi tillsagda att gå en promenad på ca 3 timmar och se ifall det skulle hända nåt men efter dom där 3 timmarna så visste jag att det var dags för oss att packa ihop och åka hem. I alla fall, när vi kom tillbaka så möttes vi av en ny barnmorska + en kandidat. Malin och Gustav riktigt snälla och hur trevliga som helst. Kändes bra att dom kom. Hon berättade i alla fall att jag skulle bli hemskickad och dagen efter ringa för att få en tid till att bli igångsatt, ifall ingenting händer.
Och det gjorde det inte..
Måndag gick till tisdag och jag vilade upp mig så mycket som möjligt. Klockan 8 på tisdag morgon så ringde jag in till förlossningen för att få en tid då jag skulle bli igångsatt. Det var klockan 2 allt skulle hända. Så, när jag la på så visste jag inte ifall jag skulle skratta eller gråta, dagen hade kommit så fort. Dagen då min son skulle komma till oss. Jag och Martin åt och tog det lugnt på morgonen och sedan så åkte vi in vid 1, vara i god tid kallas det, vi skulle även förbi Pulsen och köpa oss lite godis.
När vi kom in dit så var jag så skakad, spänd och nervös att jag inte visste liksom vart jag skulle ta vägen, nu var det ju dags.. Vi blev omhändertagna av Malin och Gustav och de visade oss till ett gigantiskt rum, jag skojar inte. Det var hur stort och fint som helst. Väl där satte dom en ctg kurva för att se mina värkar och bebisens hjärtslag. Det var då de upptäckte något, Elias fosterljud hade gått ner så det blev liv i salen vi va på och jag visste inte vad de gjorde. Men fick i alla fall ett stick i armen och de tog. Sedan efter 4 minuter så kommer hans fosterljud upp till 145 spm som det har legat på innan. De kollade hur mycket jag var öppen och då hade jag öppnat mig 4 cm.
15:00 så satte dom värkestimulerandedrop på mig och i början så kände jag faktiskt inte att det börja göra ont någonstans så jag blev liksom glad ut av det, och tänkte det här kommer jag ju klara galant. Inte tänkte jag då att jag inte hade haft den så länge.
15:03 sattes det en elektrod för att fortfarande kunna registrera Elias hjärtslag som slogs så fint. Jag blev tillsagd att röra mig och det gjorde jag, och då började jag känna värkarna, först kom dom glest och varade inte så länge, men tiden gick och dom kom tätare och tätare och blev mer intensiva. Så långa att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag skrek verkligen ut att det var droppets fel och att jag inte ville ha den mer, att älskling skulle slita bort den. Det gjorde så fruktansvärt ont. Malin och Gustav kom in och frågade hur det var med mig och jag berättade hur det kändes, att jag hade börjat få extremt ont. Det föreslog smärtlindring och i det här fallet var det lustgas.
15:50 så fick jag lustgas, testade på det när dom var med men inte gick det, kunde inte andas riktigt som man skulle. Jag testade ungefär i 20 minuter och när de sa åt mig att andas lite längre så tog jag för mycket och blev alldeles yr och jag började må illa. Så slutade med den och ville ha nåt annat för att värkarna inte skulle kännas så mycket. Malin informerade mig om ryggbedövning och jag tackade inte nej till det. Så hon gick och ringde narkosläkaren som skulle ge mig den. Samtidigt som det var massor med annat folk inne hos mig, jag skrek till Martin att jag ville att mamma skulle komma ner till oss så han messade henne så kom hon och vilken lättnad det ändå var att få ha mamma där vid sidan.
16:25 så ringde Malin på narkos läkaren och jag visste verkligen inte vart jag skulle ta vägen, de sa att hon skulle komma om 10 minuter men inte fan gjorde hon det, jag låg där och skrek att jag inte ville vara med längre, att jag ville hem, att jag inte ville vara gravid längre. Hah, barnmorskorna bara skrattade åt mig. Kunde inte koncentrera mig på nåt annat än att det kändes som att jag skule dö just den stunden. Jag grät verkligen floder. Under tiden som jag låg där och väntade på narkosläkaren så hade jag också öppnat mig 6 cm, alltså var jag då öppen 10 cm.
17:15 så kommer läkaren och jag skulle ligga ihopkrupen som en liten boll, vet inte hur jag klarade det men det gjorde jag med lite om och men, talade om för min barnmorska att jag behövde gå och bajsa och att jag inte skulle klara av att bajsa i blöjan som jag fick, hon förklarade för mig att det var barnet som tryckte neråt så att det blev som att jag kände mig skitnödig. Så höll det på kanske i 20 minuter då jag bara grät och skrek att jag var tvungen att gå på toa. Det fanns folk som inte kunde hålla sig för skratt men det sket jag fullständigt i, jag hade ont.
17:40 När smärtlindringen hade lagts så kunde jag verkligen andas ut, jag blev en helt annan person. Jag kunde prata, jag visste hela tiden att jag hade varit taskig mot barnmorskan och sa hela tiden att jag hade varit dum. Jag börjar även känna ett mer ökat tryck neråt Malin och Gustav kollar ifall det var nåt och men just då kunde dom inte se något, utan att jag bad Gustav och Martin hålla isär mina ben så att jag kunde andas, det gjorde inte lika ont då. Så barnmorskorna fick turas om ett tag och hålla isär mina ben.
18:00 så fick jag order av Malin att jag skulle provkrysta och då hade de även beslutat att ta ett blodprov på Elias men det ville avakta med de eftersom att det hade hänt grejer och de kunde skymta min lilla son när jag krystade. Men det var bara för att jag skulle vara förberedd sen hur det skulle vara.
18:50 så hade dom höjt också min dropp till ett hägre tal och då gjorde det verkligen int men eftersom jag blev bedövad så kunde jag överleva smärtan. Elias hade trängt sig mot bäckenbottten och jag fortsätter att provkrysta, hade dock lite för korta värkar för att det skulle hända något men fick i alla fall in tekniken. Malin diskuterade med doktorn ifall de skulle ta laktat och de ville dom.
19:00 så får jag krystvärkar, så ingen laktat blir av, jag krystade och berättade för dom att det sved och att jag inte klarade mer, men efter att de hade sagt åt mig att man kunde se huvudet och att jag kunde känna det så var jag stark nog och klara av att köra lite mer. Jag verkligen gick in i min egna värld. Och när de sa att nästa krystning så är han ute så var det som att jag inte hade gjort något annat i mitt liv än just att krysta.
19:24 Elias är född. Vilken känsla när jag fick upp honom på magen, jag grät av lycka. All min smärta var som bortblåst, jag visste inte var den hade tagit vägen men jag visste i alla fall att jag hade klarat det här tillsammans med min pojkvän.
19:35 kommer moderkakan ut lätt som en plätt ska jag säga er, vilken klump haha, kändes läskigt men samtidigt hur underbart som helst för det var liksom det sista på hela förlossningen som jag behövde göra.
19:50 blir jag sydd. Inte alls mycket då de trodde först att jag inte hade spruckit någonting vilket var en lättnad för mig. Jag struntade egentligen hur mycket jag hade brustit jag hade ju min son på bröstet! Det blev sammanlagt 6 stygn och det var riktigt fint för en förstföderska, fick också höra att jag hade förlorat väldigt lite blod och det var inte alls många som hade gjort det när de hade fött sitt första barn. Alltså Malin tyckte att det kändes fånigt att ens skriva ut hur lite blod jag förlorade.
Det var en sån häftig upplevelse att föda barn! Har aldrig vart med om något så häftigt i hela mitt liv. Att känna känslan när de håller upp ens barn framför en och bara veta att det är ditt egna. Jag har då aldrig varit så stark som jag var då. Skulle lätt kunna göra om allt det där. Och personalen som var där, kan bara säga att dom var guld! Så jäkla bra. Kände mig väldigt bra bemött av dom.
Allting började egentligen natten till lördagen den 4 februari. Jag hade så extrema värkar i ländryggen och buken, skulle gå på toaletten men inte gick det, kunde inte sitta still för det gjorde så ont. Gick runt lite och tänkte att värkarna skulle gå över, det är ju liksom en månad kvar tills jag ska föda, eller det beräknade datumet. Efter ett tag så gick jag och la mig, försökte sova och tror att jag somnade till men vaknade inte så långt därefter och då kunde jag verkligen inte ligga stilla i sängen längre. På morgonen där så berättade jag för Martin min hemska natt och att jag fortfarande hade ont, och eftersom jag hade så ont så fick jag ta och smörja in mig med en olja som jag blev tipsad om, och det var HUR skönt som helst ska jag säga er, men det varade inte länge, jag fick snabbt lika ont igen. Så vi klädde på oss ytterkläderna och tog oss en promenad och det hjälpte men bara för stunden. Testade med ett bad och det var skönt men inte varade det länge det heller.Martins mamma sa åt mig att ringa in till förlossningen eftersom jag hade ju så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen så sagt och gjort, jag ringde dit, fick prata med en barnmorska och så berättade jag om mina värkar och hur jag inte kunde liksom röra mig på samma sätt som förut. Hon sa åt oss att komma in så att vi skulle se att allt såg bra ut. Så, älsklingen och jag tog bilen till Huddinge sjukhus och sen så blev vi bemött av en trevlig barnmorska som ville ta urinprov och sedan satte en ctg på mig. Hon såg mina värkar men det var inte så mycket att hurra för, det var för oregelbundet och det var ingenting, så blev undersökt och jag var inte alls långt ifrån att ha öppnat mig 1 cm. Vi blev hemskickade med pencelin som jag skulle ta för att förebygga en urinvägsinfektion.

Söndag den 5 februari
hade jag lika ont igen så det blev bara att åka in igen blev undersökt och sedan gjorde vi ett UL för att se om det var nåt, men nej inte det, fick åka hem med extrema värkar.

Onsdagen den 8 febrari
så hade jag tid till mvc, jag berättade om hur jag hade det och hur jag har fått åka in och ut pga mina värkar och fick även göra ett till urinprov för att se ifall det var nåt. Men inte var det de, så Ulrika min barnmorska tyckte det var konstigt att dom ens hade skrivit ut ett receptbelagt pencelin till mig.

Dagarna gick och mina värkar kom och gick, men ingenting jag kunde göra något åt. Så jag fick leva med det.

Tisdag den 14 februari
så var det dags för ännu ett besök till mvc då följde också älsklingen min med för att se vad de säger, jag hade fortfarande ont och det berättade jag så Ulrika ringde till specialistmödravården för att jag skulle få en tidigare tid än 1 mars. Så redan dagen efter så fick jag komma dit. Skönt det säger jag bara.

Onsdag den 15 februari
åkte vi in till Huddinge sjukhus där spec.mvc ligger och där blir jag satt med en ctg kurva och mina värkar var ju som vanligt oregelbundna, blev undersökt också av en läkare och det visade sig att jag hade öppnat mig hela 2 cm! SKÖNT att mitt onda faktiskt hade givit något. Vi blev dock hemskickade eftersom det inte var något de kunde göra.

Nu började det..

04.00
den 20 så gick vattnet. Jag och Martin låg och sov och sen vaknade jag av ett plötsligt ryck, det rann längst mina ben och det slutade aldrig. Jag trodde ärligt att jag hade kissat på mig men inte det, det var verkligen vattnet. En fors. Så jag väckte Martin och berättade att mitt vatten hade gått och att jag inte visste vad jag skulle göra, alltså paniken som kom då, kan inte beskriva den känslan. Fick i alla fall upp honom och han skyndade sig att packa grejerna vi skulle ha med oss och sedan sprang jag upp till mamma och berättade vad som hade hänt, det var bara att ringa förlossningen och även berätta för dom att mitt vatten hade gått. Jag blev tillsagd att komma in på en kontroll och så åkte vi. Väl när vi kom in till förlossningen så möttes vi av en trevlig barnmorska som hette Lotte och hon hjälpte oss att komma till rätta, hon pratade med oss och sedan satte hon en ctg på mig för att se ifall jag hade fått några värkar. Eftersom jag inte hade det så blev vi tillsagda att gå en promenad på ca 3 timmar och se ifall det skulle hända nåt men efter dom där 3 timmarna så visste jag att det var dags för oss att packa ihop och åka hem. I alla fall, när vi kom tillbaka så möttes vi av en ny barnmorska + en kandidat. Malin och Gustav riktigt snälla och hur trevliga som helst. Kändes bra att dom kom. Hon berättade i alla fall att jag skulle bli hemskickad och dagen efter ringa för att få en tid till att bli igångsatt, ifall ingenting händer.

Och det gjorde det inte..

Måndag gick till tisdag och jag vilade upp mig så mycket som möjligt. Klockan 8 på tisdag morgon så ringde jag in till förlossningen för att få en tid då jag skulle bli igångsatt. Det var klockan 2 allt skulle hända. Så, när jag la på så visste jag inte ifall jag skulle skratta eller gråta, dagen hade kommit så fort. Dagen då min son skulle komma till oss. Jag och Martin åt och tog det lugnt på morgonen och sedan så åkte vi in vid 1, vara i god tid kallas det, vi skulle även förbi Pulsen och köpa oss lite godis.
När vi kom in dit så var jag så skakad, spänd och nervös att jag inte visste liksom vart jag skulle ta vägen, nu var det ju dags.. Vi blev omhändertagna av Malin och Gustav och de visade oss till ett gigantiskt rum, jag skojar inte. Det var hur stort och fint som helst. Väl där satte dom en ctg kurva för att se mina värkar och bebisens hjärtslag. Det var då de upptäckte något, Elias fosterljud hade gått ner så det blev liv i salen vi va på och jag visste inte vad de gjorde. Men fick i alla fall ett stick i armen och de tog. Sedan efter 4 minuter så kommer hans fosterljud upp till 145 spm som det har legat på innan. De kollade hur mycket jag var öppen och då hade jag öppnat mig 4 cm.

15:00
så satte dom värkestimulerandedrop på mig och i början så kände jag faktiskt inte att det börja göra ont någonstans så jag blev liksom glad ut av det, och tänkte det här kommer jag ju klara galant. Inte tänkte jag då att jag inte hade haft den så länge.

15:03
sattes det en elektrod för att fortfarande kunna registrera Elias hjärtslag som slogs så fint. Jag blev tillsagd att röra mig och det gjorde jag, och då började jag känna värkarna, först kom dom glest och varade inte så länge, men tiden gick och dom kom tätare och tätare och blev mer intensiva. Så långa att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag skrek verkligen ut att det var droppets fel och att jag inte ville ha den mer, att älskling skulle slita bort den. Det gjorde så fruktansvärt ont. Malin och Gustav kom in och frågade hur det var med mig och jag berättade hur det kändes, att jag hade börjat få extremt ont. Det föreslog smärtlindring och i det här fallet var det lustgas.

15:50
så fick jag lustgas, testade på det när dom var med men inte gick det, kunde inte andas riktigt som man skulle. Jag testade ungefär i 20 minuter och när de sa åt mig att andas lite längre så tog jag för mycket och blev alldeles yr och jag började må illa. Så slutade med den och ville ha nåt annat för att värkarna inte skulle kännas så mycket. Malin informerade mig om ryggbedövning och jag tackade inte nej till det. Så hon gick och ringde narkosläkaren som skulle ge mig den. Samtidigt som det var massor med annat folk inne hos mig, jag skrek till Martin att jag ville att mamma skulle komma ner till oss så han messade henne så kom hon och vilken lättnad det ändå var att få ha mamma där vid sidan.

16:25
så ringde Malin på narkos läkaren och jag visste verkligen inte vart jag skulle ta vägen, de sa att hon skulle komma om 10 minuter men inte fan gjorde hon det, jag låg där och skrek att jag inte ville vara med längre, att jag ville hem, att jag inte ville vara gravid längre. Hah, barnmorskorna bara skrattade åt mig. Kunde inte koncentrera mig på nåt annat än att det kändes som att jag skule dö just den stunden. Jag grät verkligen floder. Under tiden som jag låg där och väntade på narkosläkaren så hade jag också öppnat mig 6 cm, alltså var jag då öppen 10 cm.

17:15
så kommer läkaren och jag skulle ligga ihopkrupen som en liten boll, vet inte hur jag klarade det men det gjorde jag med lite om och men, talade om för min barnmorska att jag behövde gå och bajsa och att jag inte skulle klara av att bajsa i blöjan som jag fick, hon förklarade för mig att det var barnet som tryckte neråt så att det blev som att jag kände mig skitnödig. Så höll det på kanske i 20 minuter då jag bara grät och skrek att jag var tvungen att gå på toa. Det fanns folk som inte kunde hålla sig för skratt men det sket jag fullständigt i, jag hade ont.

17:40
När smärtlindringen hade lagts så kunde jag verkligen andas ut, jag blev en helt annan person. Jag kunde prata, jag visste hela tiden att jag hade varit taskig mot barnmorskan och sa hela tiden att jag hade varit dum. Jag börjar även känna ett mer ökat tryck neråt Malin och Gustav kollar ifall det var nåt och men just då kunde dom inte se något, utan att jag bad Gustav och Martin hålla isär mina ben så att jag kunde andas, det gjorde inte lika ont då. Så barnmorskorna fick turas om ett tag och hålla isär mina ben.

18:00
så fick jag order av Malin att jag skulle provkrysta och då hade de även beslutat att ta ett blodprov på Elias men det ville avakta med de eftersom att det hade hänt grejer och de kunde skymta min lilla son när jag krystade. Men det var bara för att jag skulle vara förberedd sen hur det skulle vara.

18:50
så hade dom höjt också min dropp till ett hägre tal och då gjorde det verkligen int men eftersom jag blev bedövad så kunde jag överleva smärtan. Elias hade trängt sig mot bäckenbottten och jag fortsätter att provkrysta, hade dock lite för korta värkar för att det skulle hända något men fick i alla fall in tekniken. Malin diskuterade med doktorn ifall de skulle ta laktat och de ville dom.

19:00
så får jag krystvärkar, så ingen laktat blir av, jag krystade och berättade för dom att det sved och att jag inte klarade mer, men efter att de hade sagt åt mig att man kunde se huvudet och att jag kunde känna det så var jag stark nog och klara av att köra lite mer. Jag verkligen gick in i min egna värld. Och när de sa att nästa krystning så är han ute så var det som att jag inte hade gjort något annat i mitt liv än just att krysta.

19:24
Elias är född. Vilken känsla när jag fick upp honom på magen, jag grät av lycka. All min smärta var som bortblåst, jag visste inte var den hade tagit vägen men jag visste i alla fall att jag hade klarat det här tillsammans med min pojkvän.19:35 kommer moderkakan ut lätt som en plätt ska jag säga er, vilken klump haha, kändes läskigt men samtidigt hur underbart som helst för det var liksom det sista på hela förlossningen som jag behövde göra.

19:50
blir jag sydd. Inte alls mycket då de trodde först att jag inte hade spruckit någonting vilket var en lättnad för mig. Jag struntade egentligen hur mycket jag hade brustit jag hade ju min son på bröstet! Det blev sammanlagt 6 stygn och det var riktigt fint för en förstföderska, fick också höra att jag hade förlorat väldigt lite blod och det var inte alls många som hade gjort det när de hade fött sitt första barn. Alltså Malin tyckte att det kändes fånigt att ens skriva ut hur lite blod jag förlorade.

Det var en sån häftig upplevelse att föda barn! Har aldrig vart med om något så häftigt i hela mitt liv. Att känna känslan när de håller upp ens barn framför en och bara veta att det är ditt egna. Jag har då aldrig varit så stark som jag var då. Skulle lätt kunna göra om allt det där. Och personalen som var där, kan bara säga att dom var guld! Så jäkla bra. Kände mig väldigt bra bemött av dom.

Kamerastrul

Sorry för att det inte blev någon ny design, kameran strulade och lilleman ville inte riktigt sova så som jag ville. Hah, men ska i alla fall försöka att få min förlossningsberättelse klar idag och försöka få min kamera att ladda över bilder. Fattar inte vad problemet är DESSUTOM så måste bilderna över, mitt livs största dag ligger liksom på den. :(

Aja, nu blir det att skriva lite och ringa pappsen :)
Puss

Baby<3

Förlåt för en jättekass uppdatering men det blir lätt så när man har en nyfödd son man kan gosa med och lära känna. Tänkte dock meddela om att vi alla 3 mår hur bra som helst och lilleman är en vecka gammal idag. Vad tiden går fort.

tänkte och skriva min förlossningsberättelse senare så att ni vet, men just nu tänkte jag fixa min blogg för nu har jag bilder och sen så ska jag nog mysa med lillen våran! :)


Min fina lilla familj! <3

2

Klockan två åker jag och älskling in för att bli igångsatta puss

Spec.mvc

Igår var det alla<3dag och det firades väl inte på något speciellt sätt, jag fick vara med killen jag älskar och det duger mycket väl för mig. :) Vi var även på mvc igår och det gick bra, pratade lite med henne och så om mina smärtor så idag ska vi på ytterligare besök fast på specialist mödravården. Så antingen blir jag inlagd eller så kommer jag få någon slags smärtlindring jag kan ta. SKÖNT!
Kan ju alla fall säga att jag är FETT nervös inför detta besök. Det är ju nu liksom allt kan avgöras eller vad man säger. Det kanske är nu det är slutet på något men början på nåt annat!!


Girls just want to have fun

Något som är tråkigt det är att ha en blogg som inte alls är fin. Jag vet fortfarande inte hur jag vill ha den så det kommer inte så många inlägg just nu.. SAD.
I alla fall, ska se på film snart och krypa ner i sängen och tycka synd om mig själv för att älsklingen inte sover hos mig, hah så jävla fånig jag är. Han sover hos mig imorn i alla fall. SKOJS!
Imorn blir det också mvc för våran del. Äntligen kan han följa med. Så det blir mysigt, sen blir det en sväng på stan också. Ska införskaffa mig lite grejor :) Kul juh. Hm, funderar nog på att lägga mig en sväng nu och glo på film. Så vi hörs imorgon eller något.

Puss och kram

Unga mödrar

Jag vet att jag inte har bloggat sådär jättebra under de senaste dagarna och det ber jag om ursäkt för. Jag och älskling har nu flyttat ner till ett annat rum där vi ska befinna oss när våran älskade prins kommer till oss. Därav ingen uppdatering. 

Graviditeten går jättebra för mig men dock ska jag ringa in till förlossningen snart för att kolla upp en grej som jag inte vet säkert ännu, men antar att jag väntar en liten stund, fick det rådet. :)


Nu - Unga mödrar Danmark

Baka, baka en liten kaka

Är hemma hos mig nu och ska alldeles strax baka. VÄRLDENS GODASTE KLADDKAKA!

I alla fall, vet inte riktigt vad som händer sen, men jag antar att det blir att chilla hemma och så, skojs värre :-) älsklingen kommer efter jobbet och jag är hur glad som helst för det. :-) Tänkte även slänga in ett inlägg om självförtroende sen. - Men först baka!

Trött

God morgon,

Gick upp för lite drygt 20 minuter sedan och ska snart bege mig hem. Älsklingen min skjutsar hem mig så då slipper jag gåå, mina ben och fötter orkar liksom inte det.. Igårkväll så hände det inte så mycket och det blev i alla fall ingen header gjord, orkade inte höh, får väl bli idag om jag har några idéer förstås, + att det måste ändras lite i övrig design, men känner att det blir lite småpill.

Ne, nu ska jag nog ta mig nåt att dricka och sedan så .. ja, vet jag inte vad som händer. :)
Pusshejs


LOVELOVELOVE

På god väg

Så, har suttit och pillat lite smått med designen nu och ska väl fortsätta lite senare med headern, vet inte riktigt ännu hur den ska se ut men det återstår och ser. Kom annars just in från att varit på Kondis här i Hölö och fått min efterlängtade cola, så nu blir det väl att mumsa på den och typ jaa, jag vet inte riktigt.. fryser som tusan gör jag i alla fall. Inte okej. :(

Ryggbesvär

Hallu,

Kom typ till Hölö för en stund sen, spenderar natten här och det ska bli mysmys. Hoppas även på att älsklingen min skjutsar hem mig imorgon innan jobbet så jag slipper ta tåget, men vi får la se. :)
Min rygg gör så in i helvetes ont och jag vet inte vart jag ska ta vägen, hah.. om det fortsätter såhär även till lördag så ringer jag förlossningen så får dem bedöma om de vill sätta igång det hela eller ifall jag ska få smärtstillande.

Mja, vet inte riktigt vad jag ska skriva, tänkte göra om min blogg nu medans jag väntar på killen ska komma hem och så :)

Så, om den ser knas ut, så ja jag gör om den.

Hemma från MVC

Besöket idag gick väldigt bra, skönt att prata med någon som faktiskt förstår mig och kan svara på mina frågor. I alla fall, på fredag så har jag haft konstanta värkar i en vecka och det har stört min sömn och så långt får det tydligen inte gå. Så, om det inte blir bättre så ska jag ringa in till förlossningen och så kommer de troligen att sätta igång mig i förtid (eftersom inte alvedon, dusch eller något annat hjälper riktigt.) Åt ju pencelin för urinvägsinfektion men icke sa nicke jag hade inte det och jag är även glad för det för att de på Huddinge sjukhus trodde ju att jag hade fått värkar pga det, men nehepp ni, det var förvärkar. 

Men som sagt, nu vet ni hur läget ligger till och att jag kanske kommer åka in, vi får se ifall det avtar någonting för mig eller ifall jag fortfarande har samma smärta. 

Pusshejs

Klar

Jajjamensan, nu sitter jag här och är klar, ska åka om en timme blev det bestämt så nu är det bara att slå ihjäl den, vet inte riktigt vad jag ska göra, har egentligen massor att göra men vart ska man börja? Kanske att bädda sängen och plocka bort kläderna? :D fast ne, jag orkar inte.. eller sätta på en tvättmaskin. Jag får la se..
Är så otroligt sugen på cocacola också, så det blir att köpa sig en burkläsk sen innan jag åker hem från MVC och mumsa på. GOTTIGOTT. Jao, vad ska man skriva nu då?
Väldigt onödigt inlägg egentligen..


MVC 8/2

Idag blir det ett till mvc besök och jag längtar, haha.. måste prata med henne om det som har hänt och så, ska även be henne kolla min livmodertapp. Jag ska i alla fall pysa med 12.25 bussen och hoppas på att tåget går i tid osv, hah orkar inte förseningar. Hoppas även på att jag kan ta mig dit utan att få extremt oooont. :( Men antar att det bara är att bita ihop och ta det som det kommer hah, :)

Nu måste jag göra mig i ordning så att jag kommer iväg + att jag ska slippa stressa. Illamåendet börjar ju komma sakta men säkert nu också -.-

Beställning?! JA TACK!

Har suttit och kollat lite prylar jag vill ha och eftersom jag inte har någon inkomst ännu så är det älsklingen min som får avgöra ifall det är något att ha eller inte, men just nu när jag pratar med honom så verkar det som att han har nappat på det jag vill ha, hoppas! Hihi, tänker inte berätta något ännu vad det är jag vill haaa, men om jag får beställa det och när det har landat hos mig kommer jag nog vara överlycklig och inte kunna låta bli att tala om det. :D

Vet inte om jag ska göra om min blogg också, beror lite på vad min älskling ska göra, eftersom han har flyttat till mig nu så att jaaaaa :D det blir feta bästa oavsett. Nu, måste jag i alla fall ta min medicin och sen städa lite granna, eller ganska mycket, hah.. jobbigt läge dära. 


Såhär är det

Igår så hade jag värkar som tusan, hela kvällen men det var lite för långt mellan gångerna men de höll i sig så jäklans länge. Illa. Jobbigt när det gör så ont och man inte vet vart man ska ta vägen. Lillkillen min håller på att lägga sig till rätta och det känns i hela buken på mig. Hah, jobbigt och ont det där med. 

I lördags åkte jag in första gången för att jag hade värkar och det visade sig att jag också kan ha haft urinvägsinfektion så fick mig pencelin och ska äta dom, fick ligga där med CTG och sen så skulle de avakta i ca en timme om hur vi skulle gå till väga, vi fick åka hem om vi ville men samtidigt så hade dom plats ifall jag skulle ligga på observation. Vi valde att åka hem. Men.. redan dagen efter så fick vi åka in igen för att jag hade så otroligt ont! Visste inte vart jag skulle ta vägen. Dom undersökte mig och jag hade som jag trodde inte öppnat mig något alls. Men det var på god väg.

Imorse så kom det några droppar vätska som kunde ha varit mitt vatten enligt BM så jag ska avakta och se ifall jag har får några värkar och sen ska jag ringa igen och då ska vi se ifall jag måste åka in. Det var inte säkert på att det var vattnet men dom valde det säkra före det osäkra. 

- Så ligger det i alla fall till nu..


Värkar

Tänkte bara skriva att jag har åkt in på förlossningen för att jag har fått värkar och att det kanske är på gång när som helst, så min bloggning kommer att bli som den blir under de dagar. Ska försöka att bli bättre i alla fall.

Puss

-

Att vara trygg, är det något dåligt?
Att vilja känna sig älskad är det också något dåligt?

Allt jag vill är att känna mig älskad och trygg, men jag känner mig inte det någonstans då jag är ensam. Jag behöver min kära vid min sida utan att det ska bli bråk. Jag har så mycket känslor men det var typ ingen som besvarar dom, jag känner inte att någon förstår mig oavsett hur mycket jag säger hur jag känner. Jag vet inte hur jag ska göra, hur jag ska bete mig för att folk faktiskt ska förstå mig. Även om det inte alltid är lätt att leva med mig så är det liksom något man måste acceptera. Jag accepterar alla andras val och önskemål men varför är det ingen som vill acceptera mig och mina val? jag vill bara att folk ska förstå att det faktiskt gör ont för mig, inom mig. Alltså, finns folk som bryr sig men varför visar dom inte det på ett annat sätt? jag tänker inte be dom att visa att dom ska bry sig, det ska komma naturligt. 

-

Vart fan ska man ta vägen när allt känns upp och ner?
När man själv vet att man är för krävande? :'(

Vanilj te

Förlåt för dålig uppdatering men har haft annat att tänka på. Något som faktiskt går före allt annat.
Idag så vet jag inte riktigt vad som händer, syster + hennes familj kommer hit i alla fall, kommer bli mysigt. Senare så kommer också min fina, men vet inte riktigt när eftersom han skulle ut med jobbet. Idag känner jag mig lite övergiven och ensam. aja whatever, får väl sysselsätta mig med att städa mitt rum som vanligt eller se på någon film jag inte gillar. Det är ju roooligt. :(
Måår illa också, äckligt illa. Även fast jag liksom har ätit och så som jag ska enlgit min BM, får hoppas att det går över när jag dricker te, eller något. ;s F E T T D E P R I M E R A D - jag fattar inte vaaarför?! :(

R.I.P

Vila i frid nu gumman. :-( jag kommer att sakna dig! 09-04-01 - 12-02-01 :(

Stockholm

Gårdagen var tung, även dagen idag kommer att vara tung. Vet inte hur länge sånt här kommer att pågå men jag hoppas att denna cirkel sluter sig tillslut.

Har ingen aning om vad som händer idag, trodde att älskling skulle komma till mig efter jobbet men så vart det inte då han ska jobba natt i helgen och vill vara hemma lite nu, eftersom han skulle flytta till mig i helgen, men det blir flyttat till måndag istället. Lika bra det kanske. :) 
På lördag är det också en månad kvar tills mitt BF och jaaa.. jag kan faktiskt inte låta bli att le då även fast jag vet att det kommer gå över tiden, några/någon dag. USCHAA.. vill få ut min lilla nu!!

Vi håller även på att fixar för fullt här hemma, fixar så att jag och killen kan bosätta oss nere i vårat gamla arbetsrum sen när bebisen kommer så att vi har tillgång till micro och såna grejer utan att behöva väcka halva huset, menar, visst kanske vi inte behöver sånt första månaden men det är bara skönt att vi får lite eget space och kan vara för oss själva i alla fall på nätterna + att mina föräldrar är nog bara glada om dom får sova något. 

Har kikat på lite lägenheter också, men det är så pissdyrt att bo här i stockholm, om vi skulle typ flytta någon annanstans så kunde vi ju lätt köpa en lya utan att ens behöva ta lån, men det är ju det där med jobben också, det är i Stockholm de flesta jobben finns. Visst, nu söker vi inte riktigt inne i Stockholm, liksom Södermalm och sånt, men ändåå.. -.-

Kände att detta inlägg verkade lite rörigt, hah men det får ni allt stå ut med.


RSS 2.0