Vecka 28

Inte långt kvar nu -- nu börjar den sista trimestern. De flesta kvinnor går upp cirka 5 kg från och med nu och fram till förlossningen. Dina besök på MVC är tätare mot slutet, men gå inte och vänta om du är orolig över något.
Två känslolägen som kan tyckas motsatta är vanliga vid den här tiden: "Jag har varit gravid i evigheter" och "Hjälp, jag är inte redo för detta!" Det är helt normalt att känna så. Det kan hjälpa att prata med andra blivande föräldrar, till exempel i din föräldragrupp (om du går). Det kan vara intressant att besöka BB, så att du vet vad som väntar dig i förväg. Din föräldragrupp kanske kan organisera ett besök? Här kan du läsa andras förlossningsupplevelser som del av förberedelserna.
Pappor kan oroa sig för förlossningen dels därför att det kan vara jobbigt att se sin partner ha ont, dels därför att det kan vara svårt att veta hur man bäst är till stöd. Läs om förlossningens olika skeden och om medföljare under förlossningen som förberedelse. Det kan också vara bra att veta, vad ni har att vänta er om det tillstöter några komplikationer. Bebisen kan behöva hjälp, så läs om akuta ingrepp och kejsarsnitt.
Nu är det inte långt kvar!

De flesta kvinnor går upp i ca 5 kg från med nu fram till förlossningen. MVC besöken blir allt mer tätare mot slutet, men man ska inte gå och vänta ifall man är orolig över något.

Det finns två känslolägen som är helt vanligt vid den här tiden, den ena är "Jag har varit gravid i evigheter" och den andra är "Hjälp, jag är inte redo för detta". Det är helt normalt att känna så. Det kan hjälpa med att prata med andra blivande föräldrar. Kan även vara intressant att besöka BB, så att du vet vad som väntar dig.

Papporna kan oroa sig för förlossningen, dels för att det kan vara jobbigt att se sin partner ha ont, och dels för att det kan vara svårt hur man ska vara tills bäst stöd.

-

Såhär mår jag i v 28
Jag mår faktiskt bra. Dock så tar min rygg död på mig och molvärken kommer och går. Jag känner även av mer och mer av de inre blåmärkerna jag har fått av det lilla pyret. Blir allt mer och mer irriterad och ledsen över saker jag inte borde. Även nu känner jag att det är jobbigt att gå i trappor och långa sträckor, jag är ju trots allt höggravid nu, fast jag känner mig inte alls som det. Hah.


Kommentarer
Patricia♔

Hoppas du slipper må psykiskt dåligt snart. Klart det måste finnas personer som bryr sig om dig. Hejja dig!



Var gärna med och tävla

http://patriciac.blogg.se/2011/december/tavling-vinn-ett-fjadersmycke-for-haret.html

2011-12-12 @ 16:25:43
URL: http://patriciac.blogg.se/
Rebecca - 18 år och mamma till Haylie!

sv. Tusen tack :) <3

2011-12-12 @ 17:03:49
URL: http://reboow.blogg.se/
Patricia♔

Kul att du är med och tävlar.



Trist att du känner så. Trodde de skulle bry sig mer om dig nu när du är gravid och så:/

2011-12-12 @ 19:24:14
URL: http://patriciac.blogg.se/
Patricia♔

Jag tror att dina anhöriga inte riktigt vet hur de ska göra för att visa att de bryr sig. Ibland vågar man liksom inte lägga sig i.

Det blir nog bra tillslut. Det är kanske mycket hormoner och sådant som ställer till dina tankar ju st nu innan barnet kommit.

2011-12-12 @ 20:10:03
URL: http://patriciac.blogg.se/
Patricia, Wiljas mamma & lillasyster i magen.

Veckorna verkligen bara flyger fram! <3 Jasså, när fick ni reda på att lilla mirkalet grodde i magen? Hoppas att allting ordnar sig oavsett vad de handlar om me din familj. Tur att du har en fin stöttning av din man! Kramar.

2011-12-13 @ 10:00:45
URL: http://mammasangel.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0